Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά



 Σήμερα έφτιαξα μία πολύ νόστιμη ταραμοσαλάτα που μου άρεσε και σκέφτηκα να την μοιραστώ την συνταγή μου εδώ.Πέρα από την γεύση που έχει είναι θρεπτική και ταυτόχρονα χορταστική ότι πρέπει για τις μέρες που νηστεύουμε.Πάντα αγοράζω λευκό ταραμά που είναι και το κανονικό ταραμά χωρίς χρωστικές ουσίες.Η ταραμοσαλάτα στην εκτέλεση της είναι αρκετά εύκολη,η μόνη δυσκολία είναι να μην μας κόψη και για αυτό όταν βάζουμε το λάδι το ρίχνουμε σε ροή κλωστής και το ανακατεύουμε συνέχεια.



Υλικά : 150 γραμμ. λευκό ταραμά
            1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους 
            3 φέτες ψωμί 
            χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
            400-450 ml. σπορέλαιο 
            λίγο άνηθο. 
Εκτέλεση : Μουλιάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε νερό και μετά το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ.Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι,ταραμά και άνηθο και το χτυπάμε μέχρι να γίνει μία αλοιφή.Μετά προσθέτουμε και το χυμό από λεμόνια και το χτυπάμε ξανά τα υλικά.Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και με ροή κλωστής προσθέτουμε και το σπορέλαιο και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί όλο το λάδι.
 Αν θέλουμε πιο αφράτη να είναι η ταραμοσαλάτα μας στο τέλος βάζουμε και 2 κουτάλες νερό και το ανακατεύουμε,και έτοιμη.
 Επίσης αν δεν έχουμε μπλέντερ στο σπίτι μπορούμε να πολτοποιήσουμε το μείγμα σε ένα γουδί.
 Το γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και ελιές.
 Ένα φρέσκο και ζεστό ψωμάκι είναι η καλύτερη συνοδεία αυτής της σαλάτας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου