Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Βασιλόπιτα καρυδάτη

  Αυτή τη χρονιά πρωτοπόρησα και έφτιαξα για πρώτη φορά βασιλόπιτα.Επειδή δεν έχω ξανά φτιάξει μέχρι εχθές ,έκατσα και έψαξα μία συνταγή από το διαδίκτυο.Είχα μία ιδέα το πως την ήθελα και από τόσες πολλές που είδα αποφάσισα να κάνω βασιλόπιτα καρυδάτη της Αργυρώ Μ. που μου φάνηκε σχετικά εύκολη στη εκτέλεση της.Εμφανισιακά μου βγήκε πολύ καλή για την πρώτη φορά.Στο τέλος μετά το ψήσιμο έβαλα και το τυχερό φλουρί για το 2012,που μετά το κόψιμο της πίτας έπεσε στο Χρηστό.Όπως είπα σαν όψη βγήκε καλή αλλά γευστικά όχι και τόσο για τα γούστα μου,δεν είχε γλυκιά γεύση,για την επόμενη φορά θα βάλω μισή κούπα παραπάνω ζάχαρη.



                                 Βασιλόπιτα καρυδάτη
Υλικά : 250 γραμμ. αιγοπρόβειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
              1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 
              5 αυγά
              2 πορτοκάλια χυμός 
              2 πορτοκάλια ξύσμα 
              1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
              1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη καρυδόψιχα 
              1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα μαύρη 
              500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
              1 πρέζα αλάτι 
              ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση : Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι να κρεμώσει το μείγμα.Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να το απορροφήσει.Στο χυμό πορτοκαλιού αραιώνουμε τη σόδα και το προσθέτουμε στο μίξερ.Μετά βάζουμε το ξύσμα με το αλάτι.Στη χαμηλή ταχύτητα ανακατέματος ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.Αμέσως μετά βάζουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30-32 εκ. αδειάζουμε τη βασιλόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45-50 λεπτά.
Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε ολόκληρη την πίτα από το ταψί,πρέπει πριν βάλουμε το μείγμα να στρώσουμε το ταψί-το όποιο το έχουμε ήδη βουτυρώσει-με λαδόκολλα.
Αφού ψηθεί,πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.
   Καλή χρονιά 2012!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου