Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Μπλατσαριά με καλαμποκάλευρο

 
    Κάποια νέα γεγονότα με έχουν αποσυντονίσει εντελώς .Όταν οι αγαπημένοι σου άνθρωποι υποφέρουν , υποφέρεις και εσύ μαζί τους σιωπηλά. Μένεις για λίγο βουβή και ψάχνεις απεγνωσμένα απαντήσεις στο μυαλό σου που απλά δεν υπάρχουν. Ψάχνεις απεγνωσμένα για λύσεις , να σβήσεις τον πόνο αλλά βαθιά μέσα σου ξέρεις πως είναι αργά , πολύ αργά και έστω να ελπίζεις... Τα δικά μου πλέον τα προβλήματα μπροστά στα γεγονότα αυτά φαίνονται τόσο ασήμαντα , Δοξάζω τον Θεό για μία ακόμη φορά και νιώθω ευλογημένη για όλα αυτά που έχω πλέον. 
   Η συνταγή αυτή την βρήκα στο ίντερνετ , την έχω προσαρμόσει στα μέτρα μου και σας την παρουσιάζω. Στην ουσία είναι σπανακόπιτα με καλαμποκάλευρο , πολύ εύκολη να το κάνει κάποιος και με δεδομένη την επιτυχία. Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα. Είναι ότι πρέπει για μπουφέ , γιορτές . όταν έχουμε κόσμο στο σπίτι και όχι μόνο.

 
Υλικά : 750 γραμμ. σπανάκι
             350 - 400 γραμμ. καλαμποκάλευρο
             500 γραμμ . φέτα
             1 κρεμμύδι
             4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
             2-3 πράσα μόνο το άσπρο μέρος           
             άνηθο
             3 αυγά
             1 φλ. του καφέ γάλα
             αλάτι , πιπέρι
             ελαιόλαδο.



Εκτέλεση : Πλένουμε το σπανάκι μας , κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια , το αλατίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη για να μαραθεί.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το φέρνουμε δύο βόλτες και μετά βάζουμε το κρεμμυδάκι μαζί με το πράσο , ψιλοκομμένα και αυτά. Στύβουμε το σπανάκι και το βάζουμε και αυτό μέσα. Στο τέλος βάζουμε το άνηθο ψιλοκομμένο , πιπέρι και αλάτι και αποσύρουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει. Όταν έχει κρυώσει βάζουμε τα δύο αυγά μαζί με την φέτα θρυμματισμένη και το γάλα.
Παίρνουμε ένα ταψί μεγάλο και το λαδώνουμε. Βάζουμε κάτω το μισό καλαμποκάλευρο , να πάει παντού και το ραντίζουμε με το νεράκι. Από πάνω στρώνουμε την γέμιση με το σπανάκι.
Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο και το ραντίζουμε με το νεράκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ένα αβγό με 1/2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο και 1/2 φλ. του καφέ νερό και το ρίχνουμε πάνω από την πίτα μας να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 250οC και μετά το κατεβάζουμε στους 200οC  για άλλα 15-20 λεπτά το πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου