Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Εύκολο εκμέκ με βάση από τσουρέκι


    Καλησπέρα!!! Έχουμε πολύ ωραίο καιρό έξω και μου αρέσει τρελά!!! Ζηλεύω που κάποιοι έχουν αρχίσει τα μπάνια τους στην θάλασσα , και αν θα κρατήσει ο καιρός , σε λίγες μέρες λέω να κάνω την αρχή για φέτος .
   Σήμερα θα σας δείξω το εκμέκ μου , το έκανα πείραμα για πρώτη φορά μου πέτυχε και η δεύτερη φορά δεν άργησε να έρθει.
   Αυτό που βλέπετε είναι το δεύτερο εκμέκ και το έκανα για τη γιορτή της πεθεράς μου!!!  Και επειδή άρεσε γενικώς είπα να το προσθέσω και στο blog μου εδώ .
   Σε γενικές γραμμές ένα τέτοιο γλυκό θα το κάνουμε όταν έχουμε τσουρέκι η μας έχει περισσέψει και δεν ξέρουμε πως να το αξιοποιήσουμε. Η δικιά μου εκδοχή του εκμέκ είναι πολύ πιο εύκολη από την κανονική αλλά εξίσου νόστιμη. Επίσης την έκανα λίγο πιο ελαφρύ από την κλασική , έτσι για να είμαστε στην φόρμα , βέβαια όσο μπορούμε.

Υλικά : 1 τσουρέκι περίπου κομμένο σε φέτες 1 εκ.
              1 κουτάκι φυτική κρέμα
              1 βανίλια
              4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
              1 κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας
              150 γραμμ. ζάχαρη καστανή
              250 μλ. νερό
              φράουλες για ντεκόρ.

Εκτέλεση : Πρώτα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 2 λεπτά και αποσύρουμε να κρυώσει.
Σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο στρώνουμε το τσουρέκι μας σε φέτες και γεμίζουμε τα κενά με μικρότερα κομμάτια. Αν θέλουμε αφαιρούμε την κόρα , εγώ δεν το έκανα.
Σιροπιάζουμε τα κομμάτια τσουρεκιού και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο.
Κάνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας όπως γράφει πίσω στην συσκευασία και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει την χτυπάμε με σύρμα για λίγο και μετά την στρώνουμε πάνω από το τσουρέκι σιροπιασμένο. Καλύπτουμε με μεμβράνη από πάνω , για να μην κάνει κρούστα και την βάζουμε και πάλι στο ψυγείο.
Αφού έχουμε βάλει το κουτάκι με την φυτική κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα , το χτυπάμε πάρα πολύ στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και στο τέλος βάζουμε την άχνη με βανίλια.
Βγάζουμε την μεμβράνη και στρώνουμε την κρέμα να πάει παντού. Μπορούμε να κρατήσουμε λίγη κρέμα και να κάνουμε ροζέτες . Βάζουμε και τις φράουλες μας από πάνω αν θέλουμε , ταιριάζει πολύ με όλο το υπόλοιπο.
Διατηρούμε στο ψυγείο το γλυκό μας και το καταναλώνουμε κατά προτίμησή μετά από δύο ώρες το λιγότερο.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου