Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Σαλάτα με quinoa α λα ελληνικά

    Καλό μήνα να έχουμε!!! Αν και ο μήνας για μένα ξεκίνησε λίγο άβολα και με εμπόδια δεν πτοούμαι και συνεχίζω ακάθεκτα να τα προσπερνώ.
   Από πέρσι την είχα ακουστά αλλά μόλις πριν από μία βδομάδα δοκίμασα την quinoa και μου φάνηκε εξαιρετικό προϊόν. Εδώ μπορώ να πω πως άνετα θα μπορούσα να ζήσω με quinoa και δεν θα την βαριόμουνα. Πέρα από σαλάτες μπορούμε να κάνουμε πολλές άλλες συνταγές ακόμα και γλυκά.  Είναι ιδανική για άτομα που κάνουν διατροφή , δίαιτα , χορτοφάγοι αλλά και στης μέρες τις νηστείας δεν πρέπει να λείπει. Quinoa περιέχει μία εντυπωσιακή ποσότητα πρωτεΐνης και επιπλέον σίδηρο και ασβέστιο , είναι πολύ καλή πυγή μαγνησίουμαγγανίου, χαλκού και φυτικές ίνες. Παρόλο που την μαγειρεύουμε και καταναλώνουμε σαν ρύζι , quinoa είναι ένα σπόρο που έχει συγγένεια με σπανάκι και παντζάρι. Στην γεύση θυμίζει κάτι από σιτάρι και ρύζι αλλά είναι νόστιμο και ως έχει.
   Έχω δοκιμάσει και άλλες σαλάτες αλλά αυτή με κέρδισε κατά πολύ και είπα να το διαδώσω. Έχει μεσογειακό ταμπεραμέντο και με το λάϊμ δένουν υπέροχα όλες η γεύσεις.



Υλικά : 1 κούπα quinoa
             2 κούπες ζωμός λαχανικών
             1 κρεμμύδι μικρό κομμένο κυβάκια
             1 αγγούρι μικρό κομμένο κυβάκια
             1 ντομάτα χωρίς σπόρους κομμένη σε κύβους
             1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
             2-3 κ.σ. ελιές κομμένες ροδέλες
             1 κομμάτι φέτα κομμένη σε κύβους
             χυμό από ένα λάϊμ
             ελαιόλαδο
             αλάτι , πιπέρι
             ρίγανη , βασιλικό.
Εκτέλεση : Πρώτα θα βράσουμε την quinoa. Παίρνουμε τα σποράκια τις quinoa και τα πλένουμε κάτω από την βρύση πολύ καλά σε 4 νερά , μέχρι να βγει το νερό καθαρό από κάτω. Είναι πολύ σημαντικό να την πλένουμε καλά διότι αλλιώς πικρίζει λίγο στη γεύση.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει ζωμός λαχανικών , προσθέτουμε quinoa , χαμηλώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να βράσει κάπου 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Όταν είναι έτοιμη την μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και βάζουμε μαζί τα λαχανικά που έχουμε κόψει , την φέτα και ελιές. Ξεχωριστά χτυπάμε χυμό από λάϊμ μαζί με ελαιόλαδο , λίγο  αλάτι , λίγο πιπέρι ,ρίγανη και βασιλικό και έπειτα περιχύνουμε την σαλάτα μας. Ανακατεύουμε και τρώμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου