Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μπάρες όλο ενέργεια '' α λα Sophy''

   Χρόνια Πολλά!!! Είχα κάνει άλλα σχέδια για σήμερα αλλά για άλλη μία φορά ο καιρός μας την χάλασε , τι βροχή , τι κρύο και πολύ υγρασία. Ούτε στο Λονδίνο να ήμασταν με τόσες μέρες βροχής και συννεφιάς !!! 
   Για σήμερα θα σας παρουσιάσω τις δικές μου μπάρες που είναι γεμάτες ενέργεια και είναι ότι πρέπει για πρωινό , ενδιάμεσα σνακ ή κάτι σε γλυκό για όταν κάνουμε δίαιτα και δεν θέλουμε να πάρουμε θερμίδες. Έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές αλλά αυτή μου άρεσε με διαφορά. Δεν έχει ζάχαρη , δεν θέλει ψήσιμο , είναι πανεύκολη και γευστικά ακαταμάχητη. 
   Καλό είναι να βάλουμε κόκκους κακάο , προσθέτει γεύση και τα κάνει λίγο πιο τραγανά. αλλά οι κόκκοι κακάο είναι και πολύ πιο υγιεινοί.
   Μπορούμε να παίξουμε με τα υλικά κάθε φορά αν θέλουμε αρκεί να κρατήσουμε την βάση που είναι βρώμη με ταχίνι και μέλι. Επίσης είναι νηστίσιμες , γεμάτες βιταμίνες και άκρως απαραίτητες για άτομα που γυμνάζονται.

 
Υλικά : 100 γραμμ. βρώμη
              2 κ.σ. σουσάμι 
              2 κ.σ. λιναρόσπορος σπασμένος 
              2 κ.σ. ηλιόσπορους 
              2 κ.σ. κόκκους κακάο η σοκολάτα υγείας η κουβερτούρα 
              2 κ.σ. γκότζι μπέρι 
              2 κ.σ. μήλα αποξηραμένα 
              2 κ.σ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
              μία χούφτα καρύδια
              μία χούφτα κάσιους  ανάλατους 
              μία χούφτα αμύγδαλα ανάλατα
              μία πρέζα αλάτι
              1 κ.γ. κανέλα 
              150 περίπου μέλι
              150 ταχίνι.
Εκτέλεση : Βάζουμε στο μπλέντερ κόκκους κακάο μαζί με τα καρύδια , κάσιους , αμύγδαλα για να μας τα κόψει σε μικρότερα κομμάτια , δεν τα θέλουμε σε σκόνη.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι με ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να μας κολλήσουν τα υλικά. Μπορεί να θέλει λίγο ακόμα μέλι η ταχίνι , δοκιμάζουμε και αναλόγως πράττουμε. 
Του δίνουμε σχήμα ρολό και το τυλίγουμε στην λαδόκολλα. Βάζουμε το ρολό μας στο ψυγείο και το κόβουμε σε μερίδες μετά από 3-5 ώρες η την άλλη μέρα ακόμα καλύτερα.
Σε γενικές γραμμές μπορούμε να βάζουμε ότι θέλουμε σε σπόρια , αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς που στο τέλος τα ανακατεύουμε με μείγμα ταχίνι-μέλι.
Στην γεύση κατά την γνώμη μου είναι πιο κοντά στις μπάρες που ξέρουμε.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι κάνουμε ''μπράτσα'' μέχρι να το πλάσουμε αλλά αξίζει το κόπο.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου