Αρχική My world Γυναίκα Συνταγές Υγιεινή ζωή Συμβουλές Εμπνεύσεις Επικοινωνία

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σαλάτα Caesar (του Καίσαρα)

  Ξεκίνησε η άνοιξη. Να και μία φωτογραφία τραβηγμένη από την 1 Μαρτίου που περιγράφει απόλυτα αυτή την εποχή , τόσο ανέμελη και ζεστή.

  Και να μία σαλάτα που μου αρέσει πολύ. Και αυτή όπως και τόσες άλλες σαλάτες της είχα μάθει στο fast-food όταν δούλευα και θυμάμαι πως ήταν πρώτη σε ζήτηση. Αργότερα έμαθα και το λόγο φυσικά αφού την δοκίμασα. Είναι μία από της σαλάτες που πέρα που είναι δροσιστική , είναι παράλληλα και χορταστική όπου άνετα μπορεί να σταθεί και σαν ένα γεύμα από μόνο του. Να είναι καλά δηλαδή ο Καίσαρας που την ανακάλυψε τυχαία στο εστιατόριο του πριν πολλά χρόνια και από που πήρε και το όνομα του.
   Τα υλικά που γράφω πιο κάτω είναι για μία μερίδα.



Υλικά : 100 γραμμ. μαρούλι τύπου iceberg κατά προτίμηση
              50 γραμμ. κοτόπουλο μαγειρεμένο η ψημένο ( στήθος κοτόπουλου )
              30 γραμμ. καλαμπόκι βρασμένο
              20 γραμμ. κρουτόν
              2-3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα.
Για το σος vinegrette : ελαιόλαδο
                                       ζωμό από λεμόνι
                                       λίγο ξίδι
                                       μουστάρδα
                                       λίγο σκόρδο σε σκόνη
                                       αλάτι.


Εκτέλεση : Πλένουμε καλά το μαρούλι μας , το κόβουμε σε λωρίδες και το βάζουμε σε μία σαλατιέρα. Από πάνω προσθέτουμε το καλαμπόκι. Μετά βάζουμε και το κοτόπουλο και αυτό κομμένο σε λωρίδες και από πάνω κρουτόν. Επειδή εμένα δεν μου αρέσει το κρουτόν έτοιμο , προτιμώ να το κάνω μόνη μου. Για αυτό παίρνουμε δύο φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια , τα αλατίζουμε λίγο , βάζουμε ρίγανη και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν η στο φούρνο και είναι έτοιμα.
Για σος vinegrette δεν έχω γράψει σε γραμμάρια διότι το κάνω με το μάτι. Πάντως η αναλογία του ελαιόλαδου είναι 3/4 σε σύγκριση με το ζωμό από το λεμόνι μαζί με το λίγο ξίδι που θέλει. Μουστάρδα βάζουμε τόσο όσο να μας βγει ένα κρεμμόδες σος. Αφού βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να μας βγει ένα σος σε κρεμμόδες μορφή.
Από αυτό το σος βάζουμε περίπου 4-5 κ.σ. πάνω από την σαλάτα μας και αν μας μένει την φυλάμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Στο τέλος περιχύνουμε με παρμεζάνα και είναι έτοιμη για κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου